Afbeelding van vluchtelingen die in Kos, Griekenland aankomen, die het geweld in Syrië zijn ontvlucht.

Ik schrijf dit vanuit een vluchtelingenkamp in Duitsland. Alle Syriërs hier zijn zo dankbaar voor het welkom dat mensen ons hebben gegeven, maar we willen in Syrië en niet in Duitsland wonen.

Ik was 22 toen het vechten begon in 2011. Ik woonde in een buurt die Ghouta heet, een klein eindje rijden vanaf Damascus. Een jaar na de opstand begon het regime van Bashar al-Assad een belegering van Ghouta - dat betekende dat er niets meer in of uit ging - geen voedsel, geen medicijnen, niets. Een jaar daarna viel het regime ons met chemische wapens aan en meer dan duizend mensen stierven door gifgas. Jarenlang gooien vliegtuigen van het regime.ook al vatbommen en raketten. Normaal zo'n 8 keer per dag. Hoe kan je in zo'n hel op aarde overleven?

Ik moest met valse documenten langs 20 checkpoints om Syrië te kunnen verlaten. Elke keer stopte mijn hart, omdat je weet dat er een kans is dat je wordt gearresteerd en afgevoerd. Ik heb het gehaald en ook een van de schepen des doods overleefd. Ik heb zoveel verschillende manieren waarop een mens de dood kan vinden overleefd.

Thuis studeerde ik medicijnen. Er waren zoveel aanvallen dat ik bij meer operaties heb geassisteerd dan de meeste chirurgen tot hun pensionering uitvoeren, Ik droom ervan alleen "normale operaties" te hoeven doen, waar ik voor ben opgeleid en niet om scherven uit kinderledematen te hoeven halen.

Zolang de oorlog woedt kunnen wij niet terug en daarom vragen wij u om alles te doen om de oorlog te doen stoppen. Al uw regeringen zijn het eens dat er in Syrië een politieke overgang moet plaatsvinden maar alle woorden zijn onvoldoende om dit te bewerkstelligen. Het Assad regime heeft nog steeds de macht, en veroorzaakt de dood van zeven keer zoveel burgers als ISIS.

Wereldleiders moeten optreden om de de lucht bombardementen tegen te houden. We kunnen sluipschutters en chemicaliën overleven, maar de vatbommen zijn ondraaglijk. Een no-fly zone of een aantal veiligheidszones zouden direct mensenlevens redden. En ik zou op het eerste vliegtuig naar huis zitten.

Op dit moment spreekt iedereen in Europa over ons, vluchtelingen. Maar weinig mensen luisteren naar ons. Tekent u alstublieft deze petitie om de leiders van Europa te vragen om meer te doen om de bombardementen tegen te houden en ons te helpen om naar huis terug te keren.

Abo Adnan.The Syria Campaign

Luister naar Syrische vluchtelingen

Europese leiders:

Doe meer om de Syrische regering te weerhouden de eigen bevolking vanuit de lucht te bombarderen. Deze luchtaanvallen zijn de eerste oorzaak van de dood en het vluchten in Syrië. In 2015 heeft de regering zeven keer meer burgers gedood dan Isis. Bescherm de Syriërs met no-fly zones of veilige zones waar noodzakelijk, zodat zij ook in hun eigen huizen veilig kunnen zijn.

Not ? Click here.

Recent Signatures

  • Inge S, Netherlands 4 years, 11 months ago
  • Annemiek B, Netherlands 4 years, 11 months ago
  • Hetty S, Netherlands 4 years, 11 months ago
  • Jacqueline S, Netherlands 4 years, 11 months ago
  • Pien , Netherlands 4 years, 11 months ago
  • Nelleriek , United States 4 years, 11 months ago
  • MC R, Netherlands 4 years, 11 months ago
  • Wija H, Netherlands 4 years, 11 months ago
  • Caroline O, Netherlands 4 years, 11 months ago
  • Andhika R, Netherlands 5 years, 3 months ago